دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی بوشهری که به زبان محلی به آن ماهی مییَدُم نیز می گویند لخلاخ از کلمه عربی به معنی بوی خوش آمده است. یک غذای سنتی و مانند دیگر غذاهای جنوبی پر ادویه و تند و تیز است. دمی لخلاخ جنوبی فوق العاده خوشمزه است و تهیه آن در منزل بسیار آسان است. جنوب کشور ماهی و میگو و خرما جزء مهم ترین محصولات این منطقه می باشد که با آن ها انواع و اقسام غذاهای محلی را طبخ می کنند. قرار گرفتن بوشهر در کنار خلیج فارس مناطق جنوب را جز قطب ماهی و میگو در کشور کرده است که الحق می توان گفت بهترین ماهی و خوش طعم ترین ماهی برای جنوب کشور است. شما برای تهیه دمی لخلاخ از ماهی هامور سنگسر و یا سرخو نیز استفاده کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری خوشمزه و محلی با فیله ماهی.
مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ بوشهری
- برنج ۴ پیمانه
- فیله ماهی سرخو ۳ عدد
- پیاز ۴ عدد
- سیر ۴ حبه
- شوید تازه ۱.۵ پیمانه
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
طرز تهیه دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی
مرحله اول : مرینت کردن ماهی
ابتدا فیله ماهی را با نمک و پودر لیموعمانی و فلفل سیاه و کمی سیر خوب ماساژ دهید و برای نیم ساعت بگذارید داخل یخچال تا مزه دار شود.
مرحله دوم : سرخ کردن ماهی
ماهی مزه دار شده را از یخچال خارج کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید.
مرحله سوم : تفت دادن پیاز
پیاز ها را شسته و خلالی خرد کنید و داخل روغن با کمی زردچوبه خوب تفت دهید تا طلایی و سبک شود مقداری از پیاز داغ را برای تزئین کنار بگذارید. سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده ریز یا له کنید و با پیاز داغ تفت دهید تا عطر سیر خارج شود در انتها مقداری فلفل قرمز اضافه کنید.
مرحله چهارم : جوشاندن برنج
داخل قابلمه پیاز داغ و سیر دو لیوان آب ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاد وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آب در حال جوش بریزید سپس کمی که برنج نرم شد شوید تازه را که پاک کردید و خرد کردید به همراه نمک و فلفل سیاه و روغن مایع به برنج اضافه کنید.
مرحله پنجم : تهیه دمی لخلاخ
وقتی آب برنج در حال تمام شدن بودن ماهی سرخ شده را داخل برنج ریخته و هم بزنید سپس دم کنی رو در قابلمه قرار دهید و دمی لخلاخ را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید تا حاضر شود سپس در ظرف سرو کشیده و همراه با پیاز داغ و گرد لیموعمانی تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه دمی لخلاخ محلی
- برای دمی لخلاخ از هر ماهی که دوست دارید می توانید استفاده کنید.
- مدت زمان مرینت کردن ماهی نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد.
- می توانید ماهی را به جای سرخ کردن با مقداری آب نیم پز کنید.
- بجای شوید می توانید از گشنیز و شنبلیله نیز استفاده کنید.
- می توانید در ۲۰ دقیقه انتهای پخت ماهی سرخ شده را روی برنج گذاشته تا با بخار آن نرم شود.
منبع : پارسی دی
واقعا عالی بود - خداقوت - اینجارو سیو کردم که دفع بعدم بیام
سایت کانون خرد آموزشی و فرهنگی انجمن کنکور کانون خرد
بخش کنکور کانون خرد | بخش روانسناسی کانون خرد | بخش مذهبی کانون خرد | بخش اجتماعی کانون خرد | بخش ورزشی کانون خرد | بخش دانشگاهی کانون خرد | بخش دانش آموزی کانون خرد | بخش داستان کوتاه کانون خرد | بخش رمان کانون خرد | بخش کودکان کانون خرد | بخش تکنولوژی کانون خرد | بخش خودرو کانون خرد | بخش گردشگری کانون خرد | بخش تجربه کانون خرد | بخش زناشویی کانون خرد | بخش آموزشی کانون خرد | بخش هنر کانون خرد | بخش غذا کانون خرد | بخش تناسب اندام کانون خرد | بخش انگیزشی کانون خرد | بخش زیبایی کانون خرد | بخش اختراع کانون خرد | بخش تبلیغات کانون خرد | بخش حیوانات کانون خرد | بخش استخدام کانون خرد | بخش سالمندان کانون خرد | بخش گیاهان کانون خرد | بخش نجوم کانون خرد | بخش درمانی کانون خرد | بخش متافیزیک کانون خرد | بخش جنسی کانون خرد | بخش فینگر فود کانون خرد | بخش فال آنلاین کانون خرد | آشنایی با فروشگاه کانون خرد ماندگار ایران