لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت چرخ کرده که به پلو شیرازی معروف می باشد غذایی خوشمزه و بسیار مقوی می باشد. لوبیا چشم بلبلی دارای خواص زیادی از جمله حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، درمان دیابت و بهبود هضم غذا می باشد. این پلو خوشمزه را می توانید با مرغ و گوشت تکه ای و یا سویا نیز تهیه کنید. برای تهیه این غذا حتما لوبیا چشم بلبلی را چند ساعت از قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو شیرازی ساده و مجلسی با گوشت چرخ کرده.
مواد لازم برای تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت چرخ کرده
لوبیا چشم بلبلی | ۱٫۵ پیمانه |
شوید خشک یا تازه | ۱٫۵ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
برنج | ۲ پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو شیرازی مجلسی با گوشت چرخ کرده
مرحله اول ( پخت لوبیا )
ابتدا لوبیا را که از قبل خیس کردید داخل قابلمه با مقداری نمک می گذاریم تا بمدت ۱ ساعت خوب پخته شود ( برای سریع تر شدن مراحل پخت از زودپز نیز می توانید استفاده کنید)
مرحله دوم ( مواد میانی )
ابتدا پیاز را پوست کنده و نگینی خرد می کنیم و با همراه کمی زردچوبه تفت می دهیم تا پیاز خوش رنگ شود سپس سیر را رنده می کنیم و به پیاز اضافه کرده کمی که تفت خورد گوشت چرخ کرده را به همراه کمی فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد سپس لوبیا پخته شده را به همراه زعفران اضافه می کنیم کمی هم می زنیم و کنار می گذاریم.
مرحله آخر
برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کرده و روی حرارت می گذاریم و مدام کف روی برنج را می گیریم سپس برنج را آبکش می کنیم و کف قابلمه را روغن می ریزیم تا داغ شود سپس ته دیگ دلخواه را می گذاریم و یک لایه برنج می ریزیم و روی آن از مواد گوشتی به همراه شوید ریخته و هم میزنیم و این کار را ادامه می دهیم تا برنج و مواد گوشتی تمام شود و برنج را دم می گذاریم در آخر روغن کرمانشاهی یا کره روی برنج ریخته و در ظرف سرو کشیده همراه با سالاد شیرازی میل نمایید.
نکات و فوت و فن های لوبیا چشم بلبلی پلو ساده با گوشت چرخ کرده
- برای خوش عطر شدن این پلو انتهای پخت مقداری گل محمدی روی برنج بریزید.
- می توانید شوید را هم خشک و هم تازه استفاده کنید ولی در نظر داشته باشید عطر شوید خشک بیشتر است.
- به دلخواه مقداری پودر دارچین به مواد گوشتی اضافه کنید.
- می توانید به مواد میانی سیب زمینی مکعبی شده نیز اضافه کنید.
- مقدار شوید را بنا به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
منبع : آشمزی